img_8757.jpg

Generationsskifte i Ohmegi

Den 1 december 2017 tillträder Fredrik Ifwer som ny VD för Instalco-bolaget Ohmegi. Han ersätter Thomas Ericson, grundare och VD sedan 1983, som från samma datum blir ansvarig för Instalcos inköpsråd.

”Jag är mycket glad att Fredrik accepterat erbjudandet att ta över VD-rollen på Ohmegi. Fredrik har gått den långa vägen – han började hos oss som elektrikerlärling 1995 och har jobbat i bolagets alla grenar. De senaste åren har han haft rollen som kalkylator, där han samlat på sig kunskaper inom kalkyl och försäljning som kommer vara till stor nytta i det nya jobbet”, säger Thomas Ericson, nuvarande VD för Ohmegi.

Thomas Ericson kommer att fortsätta jobba inom Instalco-koncernen som ansvarig för Instalcos nyinrättade inköpsråd. Han kommer vara koncernledningen behjälplig i strategiska inköpsfrågor samt även utgöra stöd åt Fredrik Ifwer och Ohmegi under en övergångsperiod.

”Ohmegi är ett fint och stabilt bolag inom Instalco som varit en viktig del i vårt bygge av koncernen. Det känns mycket bra att Thomas vill fortsätta stötta både Ohmegi och gruppen framåt, och hans expertis inom inköp kommer bli ytterligare en stor tillgång i vårt centrala stöd till bolagen”, säger Per Sjöstrand, VD för Instalco.